Familiepompoen

Familiepompoen

Familiepompoen bijna oogstrijp

Afscheid van de Familie Pompoen

Hoe kun je consumenten betrekken bij de bron van hun voedsel, namelijk het zaad? Stichting Demeter heeft vorig jaar het initiatief genomen voor een ludiek project, de Familie Pompoen. Consumenten die najaar 2019 een ‘familiepompoen’ kochten via Odin of Hofweb, werden via een flyer uitgenodigd de zaden terug te sturen naar de teler, Warmonderhof tuinder Isabel Duinisveld.

Isabel kocht in 2014 zaden van de Marina di Choggia pompoen en selecteert sindsdien ieder jaar zaden om het volgende jaar weer uit te zaaien. Ruim 100 klanten reageerden enthousiast op de oproep en stuurden zaden terug. Zij hoorden bij de ‘Familie Pompoen’ en zijn eind januari 2020 uitgenodigd bij Het Grote Familie Pompoen diner.

In 2020 is een nieuwe ronde van het project gestart. De Zaaidag in mei, waarbij de consumenten waren uitgenodigd, ging door corona jammer genoeg niet door. In de zomer bleek dat tuinder Isabel voor zichzelf geen toekomst meer zag op Warmonderhof. Daardoor kon ook de gezamenlijke Oogstdag niet doorgaan en is het project helaas voortijdig beëindigd.  Hofweb werkt samen met Isabel aan een doorstart. De webwinkel heeft de oogst van 2020 verkocht en zamelt weer zaden in, zodat Isabel in 2021 op een nieuwe stek familiepompoenen kan zaaien

Vragen? Mail ellen@schrijfwinkel.nl of bel Ellen Winkel, 06.212.05.816

 

De oogst van de familiepompoen