Kraaybeekerhof Zelfoogsttuin

Kraaybeekerhof Zelfoogsttuin

In 2018 is bij het Toekomst Zaaien op Kraaybeekerhof rogge gezaaid, geoogst van het roggeveld dat in 2017 door Toekomstzaaiers is gezaaid. Tuinder Jasper: "We telen vooral groenten. Af en toe graan op de akker is goed voor de bodem; het is een mooi rustgewas en onderdrukt onkruid. Bij ons is die teelt kleinschalig. We dorsen het graan met de hand. Dat is veel werk, maar er zijn hier veel mensen en het is heel leuk om te doen."

Sinds 2018 heeft Landgoed Kraaybeekerhof een Zelfoogsttuin. Tuinders Jasper en Dave zorgen dat de gewassen er mooi bij staan. Burgers die een oogstaandeel nemen, kunnen iedere week zelf groenten komen oogsten. Het is een CSA tuin, dus lokale burgers en boeren  werken samen in het produceren van gezond voedsel. Meer info via hun website en facebookpagina.

Op zaterdag 5 oktober om 14 uur kun je weer Toekomst Zaaien op Kraaybeekerhof (eerder was 6 oktober gepland, maar dit is gewijzigd). Dit keer zaaien ze een een mengsel van Japanse haver, serradelle en rode klaver. Dit telen ze als groenbemester: het gewas is dus bedoeld om de bodem vruchtbaar te maken. Iedereen is van harte welkom om mee te zaaien.

Kraaybeekerhof pacht grond van BD Grondbeheer, een stichting die met geld uit schenkingen en obligaties grond verwerft voor biodynamische boeren. 

Het adres is: Diederichslaan 25a; 3971 PA Driebergen. Kom bij voorkeur met fiets of OV. Een routebeschrijving staat hier. Laarzen aanbevolen.

Je kunt je hier aanmelden voor het Toekomst Zaaien. Aanmelden is niet verplicht, maar voor de boeren is het fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen.