De Naoberhoeve

De Naoberhoeve

De Naoberhoeve is een gemengd biodynamisch landbouwzorgbedrijf, prachtig gelegen tussen de bossen, weides en heidevelden in Drenthe, gerund door Gerlof en Maraike Pronk-Hein. Bij de verzorging van de koeien, varkens, schapen en kippen, het telen van groenten, bloemen en kruiden en bij de verwerking van zuivel helpen mensen met een zorgvraag mee. Het is in alle opzichten een sociaal bedrijf, waar 'naoberschap' centraal staat. Stichting Grondbeheer heeft de grond overgenomen en dankzij de bijdragen van vele mensen wordt de grond stukje bij beetje vrijgekocht (kijk hier voor meer info).

Voorafgaand aan het zaaien is er soep (om 12.30 uur) en een informatief programma (om 13 uur): Boer Gerlof Pronk zal vertellen hoe een vruchtbare bodem en een rijke biodiversiteit de basis vormen voor veerkrachtige landbouw en gezonde voeding. Vervolgens vertelt Herman Insinger, initiatiefnemer en ondernemer van Farm Brothers, waarom zij met koekjes van biologisch geteelde oergranen een bodemrevolutie voor een leefbare planeet op gang willen brengen. David Borghouts zal namens BD Grondbeheer vertellen hoe we met vereende schenkkracht onze landbouwgrond kunnen veiligstellen voor de toekomst. Aanmelden voor soep en lezing kan bij Annelijn Steenbruggen.

Om 14 uur begint het Toekomst Zaaien en gaan we wintertarwe zaaien. Gerlof vertelt: "En we doen ook bloemenzaad door het graan. Klaprozen tussen de tarwe is prachtig om te zien. Ik kijk ernaar uit om als collectief te gaan zaaien, zodat we het land met zijn allen iets mee kunnen geven. Als je samen zaait krijgen mensen meer gevoel bij hun eten. En kinderen krijgen er ook iets van mee. Dat wordt een feestje!"

Het programma:
12.30 uur: soep met een hartig hapje en koffie of thee met Farm Brothers koekjes.
13.00 uur: informatief programma met boer Gerlof Pronk, Herman Insinger (Farm Brothers) en David Borghouts (BD Grondbeheer)
14.00: Toekomst Zaaien 

De boerderijwinkel is dan open. Er is onder andere rauwe melk, groente, fruit, sap, zuivel, kaas, kruiden, eieren, brood, honing, bloemen en droogwaren te koop.

Aanmelden is verplicht. 

Het adres is: Pesserweg 4, 7932 PC Echten