De Kromme Lepel

De Kromme Lepel

“Zaaien gaat over de essentie van het leven”, zei tuinder Peet de Krom een vorige keer dat hij meedeed met Toekomst Zaaien. “Het is een basiservaring die ieder jong mens een keer moet meemaken. Bovendien is het machtig mooi om te doen.”

Biodynamisch tuinbouwbedrijf De Kromme Lepel van Peet en Elza de Krom ligt in het Brabantse dorpje Lepelstraat. Op 11 hectare telen ze allerlei soorten groenten en kruiden en ze zijn beroemd om hun heerlijke aardbeien. Bijzonder is dat ze op De Kromme Lepel sinds tien jaar geen dierlijke mest meer gebruiken. Ze gebruiken compost van plantenresten, telen groenbemesters en telen gewassen die stikstof binden uit de lucht, zoals veldbonen, lupine, klaver en luzerne. “Deze manier van werken biedt wat ons betreft oplossingen voor problemen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en gezondheid. Grote woorden, maar er is niks van gelogen”, zei Peet in een artikel over veganistische landbouw in het Algemeen Dagblad. Peet is lid van het Bio-Vegan Netwerk.

De Kromme Lepel pacht grond van BD Grondbeheer, een stichting die met geld uit schenkingen en obligaties grond verwerft voor biodynamische boeren.

Het Toekomst Zaaien 2022 bij De Kromme Lepel vindt plaats op zaterdag 15 oktober om 13.30 uur.
Het programma zal zijn
: Eerst uitleg en oefenen van de zaaibeweging. Vervolgens handmatig breedwerpig zaaien in de kas. Dan het perceel buiten inzaaien. Hierna koffie met lekkers, wat de deelnemers zelf mogen meebrengen. Tijdens de koffie geeft Peet uitleg over het Demeter & Vegan tuindersbedrijf met voorbeelden van groenbemesters en andere manieren van grondbewerken. Hij zal vertellen over de dynamische manier van werken volgens de school van Chartres.

Aanmelden doe je hier: https://www.toekomstzaaien.nl/ja-ik-doe-mee-met-toekomst-zaaien

Het adres is: Laageinde 20, 4614 PW Bergen op Zoom. Neem je laarzen mee!!