De Kromme Lepel

De Kromme Lepel

“Zaaien gaat over de essentie van het leven”, zei tuinder Peet de Krom de vorige keer dat hij meedeed met Toekomst Zaaien. “Het is een basiservaring die ieder jong mens een keer moet meemaken. Bovendien is het machtig mooi om te doen.”

Biodynamisch tuinbouwbedrijf De Kromme Lepel van Peet en Elza de Krom ligt in het Brabantse dorpje Lepelstraat. Op 11 hectare telen ze allerlei soorten groenten en kruiden en ze zijn beroemd om hun heerlijke aardbeien. Bij het Toekomst Zaaien gaan ze rogge zaaien als groenbemester. Dit gewas is bedoeld om de bodem te voeden en daar zijn granen heel geschikt voor. Bijzonder is dat ze op De Kromme Lepel sinds tien jaar geen dierlijke mest meer gebruiken. Ze gebruiken compost van plantenresten en telen gewassen die stikstof binden uit de lucht, zoals veldbonen, lupine, klaver en luzerne. “Deze manier van werken biedt wat ons betreft oplossingen voor problemen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en gezondheid. Grote woorden, maar er is niks van gelogen”, zei Peet in een artikel over veganistische landbouw in het Algemeen Dagblad.

De Kromme Lepel pacht grond van BD Grondbeheer, een stichting die met geld uit schenkingen en obligaties grond verwerft voor biodynamische boeren.

Het Toekomst Zaaien bij De Kromme Lepel vindt plaats op zaterdag 26 oktober 2019 om 14 uur.

Het adres is: Laageinde 20, 4614 PW Bergen op Zoom. Neem je laarzen mee!!

Je kunt je hier aanmelden voor het Toekomst Zaaien. Aanmelden is niet verplicht, maar voor de boeren is het fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen.