Zaaien bij De Beersche Hoeve in Oostelbeers

Zaaien bij De Beersche Hoeve in Oostelbeers

René Groenen en Gineke de Graaf zijn pioniers op het gebied van biodynamische zaadteelt. Hun bedrijf De Beersche Hoeve, een dochterbedrijf van Coöperatie Odin, ligt op het 800 jaar oude Landgoed Baest in Oostelbeers (NB). Sinds 20 jaar hebben ze zich gespecialiseerd in het vermeerderen van zaadgoed en het veredelen van nieuwe rassen.
René begon 35 geleden als biodynamisch groenteteler en merkte dat veel groenterassen waarmee hij gewend was te werken opeens niet meer beschikbaar waren. Sinds hij zich in de achtergronden verdiepte, is zaadteelt zijn passie. Hij vertelt erover in deze video.

Kijk voor meer informatie op de website van De Beersche Hoeve.

Het Toekomst Zaaien op De Beersche Hoeve vindt plaats op zaterdag 27 oktober van 14.00 -17.00 uur. We gaan samen winterrogge zaaien. Ook is er een rondleiding op boerderij De Beersche Hoeve, ook langs de bijenkasten die de Odin-imker verzorgt. Afsluiting met koffie, thee en wat lekkers.

Waar? Parkeerplaats aan Dr. Jan van de Mortellaan 3, Oost-, West-, en Middelbeers (Noord-Brabant). Tegenover de ingang van landgoed De Baest. 

Aanmelden is niet nodig. Laarzen aanbevolen.